top of page

Veel gestelde vragen

Hier vind u de meest gestelde vragen en antwoorden. Mocht uw vraag of antwoord er niet bijstaan neem dan gerust even contact met ons op.

Kan ik de dokter telefonisch spreken?

Tijdens consultatie uren is het nooit mogelijk de dokter te spreken.  In verband met de wettelijke privacy regelgeving is het niet mogelijk om uw medische vragen per Email of telefoon te beantwoorden. U kunt uw vragen wel per Email of tijdens een consult stellen. Door de wetgeving is het niet meer mogelijk om zondermeer alle medische vragen per Email te beantwoorden. Hiervoor bieden wij de mogelijkheid voor een ZoomTeleCall aan.

Wat is een Zoom TeleCall en hoe werkt dat?

Een Zoom TeleCall kan aangevraagd of voorgesteld worden indien u medische vragen heeft of indien u door dringende redenen niet op consultatie kan komen. 

Dit gesprek verloopt via de computer en u moet de beschikking hebben over een webcam en microfoon. 

 

De kosten hiervoor zijn voor een afspraak van 30 minuten 95 Euro

Indien u een Zoom TeleCall wenst ontvangt u een verzoek tot betaling. Na ontvangst van deze betaling sturen wij u een inlogcode voor de Zoom TeleCall. Wij kunnen hiervoor geen getuigschrift voor uitschrijven

Zijn er kosten als ik mijn afspraak niet tijdig afzeg?

Wij werken via een geautomatiseerd agendasysteem welke u tijdig laat weten dat uw afspraak vast staat bij één van de behandelaars in het centrum. Het kan altijd gebeuren dat u bent verhinderd. Bij een afspraak van 40 minuten of meer vragen wij u om indien u bent verhinderd dit minimaal 48 uur op voorhand te laten weten. Bij andere afspraken vragen wij u ons minimaal 24 uur van te voren te verwittigen. Indien u ons te laat uw verhindering laat weten zijn wij genoodzaakt de volledige kosten van uw bezoek aan te rekenen. 

Waarom moet ik soms lang wachten in de wachtruimte terwijl ik een afspraak heb?

Het kan voorkomen dat u langer moet wachten op uw consultatie dan dat u en wij wensen. Wij proberen de wachttijden en afspraken welke gemaakt zijn zoveel mogelijk te respecteren.

Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat een patiënt voor u meer tijd nodig heeft dan dat de afspraak toelaat.

Wij willen de patiënt dan niet naar buiten sturen maar nemen de tijd om de consultatie in alle rust af te ronden.

Houd u dus rekening met uw agenda en plan geen andere afspraken direct na uw afspraak. Dit veroorzaakt onnodige stress.

Wij vragen hiervoor uw begrip en denk er aan dat dit ook voor u kan gelden.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een bloedafname?

Indien u nuchter moet zijn voor uw bloedafname mag u eventueel wel een kopje slappe thee drinken. Het kan raadzaam zijn om iets te eten mee te nemen voor na de bloedafname. 

Probeert u zo ontspannen mogelijk te zijn voor de bloedafname. Het is raadzaam om vanaf de avond voor de afname geen overdreven activiteiten te doen. Rust is belangrijk om een zo duidelijk mogelijk bloedbeeld te krijgen

Waarom krijg ik een rekening van het Labo na mijn bloedafname

Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn omtrent de kosten van uw behandelingen en onderzoeken. Het is voor ons echter niet mogelijk om de kosten van alle labo onderzoeken te communiceren. De reden hiervoor is de complexiteit van de combinatie van testen die andere prijzen met zich mee brengen.

 

Waarom zijn de kosten van de labo onderzoeken zo hoog?

Het kan zijn dat de kosten van het labo onderzoek hoger zijn dan wanneer u een standaard onderzoek laat doen bij een andere instantie. De reden hiervoor is dat wij een uitgebreider onderzoek laten doen zodat er een breder beeld wordt verkregen omtrent uw gezondheid. Helaas worden de kosten vaak niet of zeer beperkt vergoed door de mutualiteiten en ziektekosten verzekeringen.

 

Er zijn mij infusen voorgeschreven maar waarvoor dienen die?

Indien er u infuustherapie door de arts is voorgeschreven wordt u verteld waarom en waarvoor deze dienen. De ervaring blijkt dat soms niet alles wordt onthouden wat gezegd wordt in een consultatie.

Alle therapie is persoonlijk en een zelfde infuus kan voor verschillende indicaties worden voorgesteld.

Hebt u echter vragen hierover  schroom dan niet deze te stellen aan één van onze medewerkers. Via deze link kunt u meer informatie over bepaalde infusen vinden

 

Hoelang duurt een infuus en hoeveel kost het?

Het is moeilijk om precies de tijdsduur van een infuus aan te geven. U moet over het algemeen rekenen op zeker 1 uur. Om de duur van het infuus te bespoedigen is het belangrijk dat u zo ontspannen mogelijk bent. Plan vlak na het infuus niet meteen uw agenda vol. Het kan zijn dat u hierdoor gespannen raakt en het infuus dus langer zal duren.

Verder is de inhoud van het infuus bepalend voor de prijs hiervan. Ieder infuussoort kan dus anders geprijsd zijn. Heeft u hierover vragen neem dan gerust contact met ons op.

Waarom wordt niet mijn gehele consult, behandeling of onderzoek vergoed?

Binnen het Belgisch vergoedingssysteem voor ziektekosten worden altijd keuzes gemaakt omtrent behandelingen en onderzoeken welke volledig, beperkt of niet vergoed worden. Wij hebben op dit systeem geen enkele invloed. Wel proberen wij de kosten voor u zo overzichtelijk en beperkt mogelijk te houden. Voorop staat altijd dat wij bepaalde onderzoeken en behandelingen aan u voorstellen in het kader van uw gezondheid. Heeft u vragen omtrent vergoedingen van behandelingen en onderzoeken neem dan gerust even contact met ons op.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

U kunt bij ons betalen via de bank app van Payconiq of cash.

Het is niet mogelijk om per bankkaart te betalen.

Zorg dus altijd dat u voldoende betaalmogelijkheden bij u heeft. 

Het is ook niet mogelijk om op rekening uw behandeling uit te laten voeren. 

Moeten wij u onverhoopt toch een rekening sturen houd er dan rekening mee dat hier administratiekosten voor kunnen worden aangerekend.

Waarom ontvang ik een Email van Doctena?

Wij werken met een externe agenda. Deze agenda wordt beheerd door doctena.be Als u een afspraak maakt of als er een wijziging in de agenda plaats vind zult u, indien u uw Email heeft ingegeven, een Email ontvangen van Doctena. U kunt deze niet beantwoorden. Het beste neemt u bij vragen over uw afspraak contact met ons op.

 

bottom of page